APK

(Gratis) APK

Veilig de weg op

Om de veiligheid van iedere verkeersgebruiker te waarborgen is de Algemene Periodieke Keuring (APK) verplicht is voor iedere (vracht-) auto in Nederland.

Wanneer moet ik mijn auto laten keuren?

U kunt uw auto twee maanden voor het verlopen van de vorige keuring opnieuw ter keuring aanbieden. Het voertuig mag tot maximaal 2 maanden na het verlopen van de APK-vervaldatum op de openbare weg stilstaan, zonder dat de RDW een registercontrole uitvoert. Na deze periode moet het voertuig APK-goedgekeurd zijn. Wanneer de auto goedgekeurd is, wordt de oude datum verlengd. Wanneer uw APK niet (meer) geldig is, dient u de kortste route naar het APK-station (Autoservice Vaessen) te nemen.

Erkend APK keuringsstation

Autoservice Vaessen is een erkend APK keuringsstation in Vught. Terwijl u uw auto laat keuren, kunt u genieten van een lekker kopje koffie. Geen tijd op te wachten? Geen enkel probleem! Wij maken graag een afspraak met u over het gewenste ophaal-tijdstip.

Gratis APK

Laat u een grote of kleine beurt uitvoeren door Autoservice Vaessen? Dan regelen wij de APK, helemaal gratis!

APK voor nieuwe auto’s

Een nieuwe benzine auto moet vier jaar na aanschaf iedere twee jaar gekeurd worden. Na acht jaar moet de auto jaarlijks een APK-keuring ondergaan. Voor nieuwe auto's die op diesel of LPG rijden geldt dat zij na drie jaar jaarlijks gekeurd moeten worden. Wanneer uw auto ouder is dan dertig jaar hoeft deze nog maar eens per twee jaar gekeurd te worden. Is uw auto van voor 1960? Dan is uw auto vrijgesteld van APK-keuring. De afloopdatum van de keuringsperiode is gemakkelijk te vinden. Deze staat in het keuringsrapport.

Uw auto niet laten keuren?

Mocht u beslissen uw auto niet meer te laten keuren, dan dient u deze te laten schorsen. Het voertuig mag daarna niet meer zichtbaar zijn vanaf de openbare weg en moet op een privéterrein gestald zijn.

Ik wil een APK keuring

Neemt contact met ons op om uw auto gratis te laten keuren.